Bij Privacy Company beschouwen we ons team als de drijvende kracht achter het succes van onze organisatie. Wie ben jij en wat doe je?

Arnold Ik ben Arnold Roosendaal, directeur van de adviestak bij Privacy Company. Ik heb zelf een juridische achtergrond en ruime ervaring als onderzoeker en adviseur. Bij Privacy Company werk ik natuurlijk nog mee op diverse projecten, zoals het uitvoeren van DPIA’s, implementatietrajecten, inhoudelijke adviezen en het verzorgen van trainingen. Ik vind dat belangrijk, omdat ik daardoor goed op de hoogte blijf van de praktische dagelijkse gang van zaken bij tal van organisaties. Bovendien helpt het om te begrijpen welke juridische of andere privacygerelateerde vraagstukken langskomen. En dat is natuurlijk nodig voor onze praktijkgerichte aanpak!

Als leidinggevende probeer ik mijn team zoveel mogelijk te ondersteunen en faciliteren in hun persoonlijke ontwikkeling. Er is veel ruimte voor zelfstandigheid, maar net op de stukjes waar een adviseur niet alles zelf kan bepalen of uitstippelen biedt ik mijn hulp aan. Soms is een luisterend oor voldoende, maar ik probeer ook altijd te kijken naar mooie kansen voor iedere individuele adviseur om een nieuwe vaardigheid te ontwikkelen of om door te groeien in bestaande vaardigheden. Daardoor hebben we uiteindelijk een bijzonder sterk en zelfredzaam team met heel veel inhoudelijke kennis, ervaringen bij klanten, en een pragmatische insteek die veel toegevoegde waarde oplevert voor onze klanten. Kortom, een team waar ik enorm trots op ben!

Onze slogan is ‘making privacy easy’. Hoe maak jij het klanten zo makkelijk mogelijk?

Vooral bij complexe vraagstukken of onderwerpen waar veel (tegenstrijdige) belangen spelen kan ik klanten goed verder helpen. Ik kan goed luisteren naar de vraag achter de vraag, heb een groot analytisch vermogen, en kan snel schakelen. Ik maak de vraagstukken dus inzichtelijk, kom tot de kern van de vraag of het probleem, en kan als onafhankelijk expert een objectief advies geven.

We bestaan uit een diverse groep mensen, gedreven door de passie om privacy te laten werken in de dagelijkse praktijk. Wat drijft jou?

Ik wil klanten echt verder helpen. Een advies waar uiteindelijk alleen maar nieuwe vragen of problemen uitkomen heeft voor een klant nauwelijks toegevoegde waarde. Bovendien levert dat vaak reacties op in de strekking van het idee dat dingen vooral niet kunnen of mogen vanwege de privacy. Maar er kan juist heel veel wel, als je dingen tenminste goed analyseert en regelt. Die insteek, dus dat dingen wél kunnen, is mijn drijfveer. Een advies resulteert dan ook altijd in praktische handvatten en heldere antwoorden op de vragen die een klant gesteld heeft.

Achtergrond

Ik ben jurist, maar heb ook een conservatoriumopleiding afgerond. Ik studeerde slagwerk geïmproviseerde muziek. Een hele andere wereld, maar wel een met mooie ervaringen. Ik ben ervan overtuigd dat veel van mijn analytische vaardigheden, snel schakelen, en combineren van inzichten daaruit voortgekomen zijn. En natuurlijk liefde voor het podium, waardoor ik ook bij trainingen of lezingen geven erg in mijn element ben!