De taken van de Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) zijn relatief nieuw en daarom best wel een uitdaging. Als FG wordt van je verwacht dat je de nodige kennis hebt van de privacywetgeving en dit ook binnen jouw functie toe kan passen. Want mét deze kennis – en beargumentatie – kun je immers beter onafhankelijk toezicht houden, zodat jouw organisatie op een juiste en zorgvuldige manier met persoonsgegevens omgaat. En ben je goed geïnformeerd, zodat je jouw organisatie rechtmatig advies kan bieden op het hoogste niveau.

De tweedaagse opstartcursus van Privacy Company is bedoeld voor iedereen die specifiek FG is of wil worden. Je gaat op een zeer praktische wijze aan de slag met essentiële onderwerpen van privacy, zoals de plichten van verwerkingsverantwoordelijken of de rechten van betrokkenen. Met behulp van onze trainers en juristen die zelf ervaring hebben of werkzaam zijn als FG, koppelen we waar mogelijk deze kennis direct aan jouw werkomgeving.

Cursusspecificaties

Datum 17 en 24 januari 2019
Vakgebied Functionaris voor de gegevensbescherming
Studievorm Overdag
Studiekosten € 1495 ex btw

Opzet van de cursus

Dag 1: AVG in Vogelvlucht

Tijdens dag 1 begin je met de belangrijkste begrippen en concepten uit de AVG. Vanuit deze basis en het perspectief van de FG leer je de toepassing en naleving van de AVG te herkennen. Ook zul je kennis nemen van andere relevante wetten en praktijken op het gebied van gegevensbescherming.

Dag 2: Privacy in de praktijk

Tijdens dag 2 ga je dieper in op passende organisatorisch maatregelen. Zo krijg je inzicht in privacy governance vanuit het perspectief van de FG en leer je hoe je interne compliance kan herkennen binnen je eigen organisatie. Ook leer je hoe je actief mee kan werken aan het inrichten van bedrijfsprocessen en het formuleren van beleid.

Interesse?

Neem contact op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.

Naast deze opstartcursus, kun je ook masterclasses volgen waarin je jezelf verdiept in een onderwerp dat je aanspreekt. Zo ontwikkel je jezelf niet alleen tot een breed onderlegde privacyprofessional, maar ook tot een specialist in het deelgebied van jouw keuze. Kijk voor een volledig overzicht van de onderwerpen in het masterclass programma.

Heb je meer praktische begeleiding nodig tijdens je dagelijkse wekzaamheden? Dan verwijzen we je graag naar één van onze FG coaches.

Ga terug naar het overzicht onze FG Support diensten.