Bij Privacy Company beschouwen we ons team als de drijvende kracht achter het succes van onze organisatie. Wie ben jij en wat doe je?

Michel

Ik ben oprichter van Privacy Company en houd mij nu bezig met onze internationale dromen, de commerciële activiteiten en met de uitbreiding van onze Privacy Nexus tool. Daarnaast ben ik samen met anderen bezig onze Smart Data Company dienstverlening uit te breiden. De combinatie van privacy met data (governance) dienstverlening is nog op weinig plekken goed beschikbaar. Daar willen wij verandering in brengen. Gelukkig hebben we geweldige mensen, waardoor ik me met de hoofdlijnen kan bezig houden en we samen veel kunnen bereiken. Toen ik begon, had ik bedacht dat een sterk samenwerkend team een onderscheidende kracht kon zijn. Die kracht bleek in het echt nog vele malen groter dan ik had kunnen bedenken.

Onze slogan is ‘making privacy easy.’
Hoe maak jij het klanten zo makkelijk mogelijk?

Door het bieden van slimme diensten, door nieuwe tools of gewoon door een praktische vraag op te lossen. Onze klanten houden niet van repeterend werk. Daarom wil ik waar mogelijk zoveel mogelijk automatiseren. Er zal ongetwijfeld voldoende hoogwaardig werk overblijven. Je ziet bijvoorbeeld dat traditionele juridische dienstverleners de nadruk leggen op (dure) verwerkersovereenkomst. Wij bieden niet alleen onze template verwerkersovereenkomst gratis aan, wij hebben ook nog de gemakkelijkste verwerkersovereenkomst ter wereld gemaakt. En we bieden de mogelijkheid de compliance van je leveranciers geautomatiseerd te controleren. Die insteek, namelijk de gebruiker centraal stellen, vind ik geweldig. En gezien de reacties maken we onze klanten er blij mee.

We bestaan uit een diverse groep mensen, gedreven door de passie om privacy te laten werken in de dagelijkse praktijk. Wat drijft jou?

Naast de inhoudelijke kant van privacy word ik gedreven door de droom om met een groep leuke mensen vernieuwende dingen te doen. Ik kan dan ook intens genieten van de persoonlijke en professionele groei van de enthousiaste mensen om mij heen. En van de mooie nieuwe dingen die we keer op keer doen. Een bedrijf is uiteraard een plek waar je werkt, maar het is ook een plek waar je samen met andere mensen dingen beleeft. Het is ontzettend leuk om te werken met verschillende mensen die zichzelf kunnen zijn. En we beleven een hoop.

Achtergrond

Ik vind achtergrond niet zo relevant. Het woord zegt het al, het is iets dat achter datgene zit waar het echt om gaat. Met motivatie, hard werken en een dosis gezond verstand kun je van alles bereiken. Dat zien we ook in ons team, dat bestaat uit mensen met allerlei achtergronden. Die brede blik is absoluut een kracht. Ik heb overigens een juridische achtergrond, maar ben er sterk van overtuigd dat privacy niet alleen een juridisch vraagstuk is. Vanuit mijn tijd als consultant en in meerdere functies in de telecom heb ik geleerd om breed te kijken en groot te durven dromen. Het mooie is dat als je dan ook begint met de uitvoering, je dromen soms uitkomen.