PRIVACY- EN COOKIESTATEMENT PRIVACY COMPANY B.V.

(Versie 29-06-2017)

Privacy Company vindt het natuurlijk van het allergrootste belang dat jouw privacy wordt gerespecteerd. Wij gaan daarom zorgvuldig om met jouw (persoons)gegevens. Met dit privacy statement willen we je graag op de hoogte stellen welke persoonsgegevens wij verzamelen als je onze website (www.privacycompany.eu) bezoekt en hoe wij omgaan met deze gegevens.

Welke gegevens er worden verzameld

Privacy Company verzamelt alleen de gegevens die nodig zijn om je de website te kunnen tonen en om contact met ons op te kunnen nemen.

We verzamelen, zoals elke website, algemene gegevens van bezoekers van onze website. Wat betreft persoonsgegevens verzamelen we alleen het IP-adres van je computer. Daarnaast houden we algemene, niet tot de persoon herleidbare gegevens bij over onder meer het tijdstip van het inschrijving voor de nieuwsbrief.

Voor het aanmelden van de nieuwsbrief verstek je aan ons de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • IP adres

Gebruik van de gegevens

Wij gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen.

De algemene bezoekgegevens worden gebruikt om je de website te kunnen tonen en om te analyseren hoeveel bezoekers onze website krijgt, welke webpagina’s worden bezocht en waar de bezoekers vandaan komen. Met deze gegevens kunnen wij op een privacyvriendelijke manier de website analyseren en verbeteren. De persoonsgegevens die wij jou vragen in te vullen om de ‘bel mij’ optie te activeren, gebruiken wij enkel om telefonisch contact met jou te kunnen opnemen.

Ook bieden wij een nieuwsbrief waarmee wij lezers informeren over nieuws met betrekking tot privacy. Jouw e-mailadres wordt alleen met expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

We maken gebruik van Mailerlite voor het verspreiden van onze nieuwsbrief. Hierbij verzamelen we je naam en e-mailadres. Bij het verzenden van e-mails via Mailerlite worden zogenaamde web beacons meegezonden. Deze web beacons houden bij of de e-mail is geopend en of er op links in de nieuwsbrief is geklikt. Deze informatie wordt gebruikt voor statistische doeleinden. Mailerlite verzamelt mogelijk ook gegevens voor eigen doeleinden. Zie hiervoor hun privacy statement: https://www.mailerlite.com/privacy-policy

Wij geven de door ons verzamelde gegevens op geen enkele manier door aan derden, tenzij wij daartoe wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de autoriteiten gegevens bij ons vorderen).

Bewaartermijn van de gegevens

De algemene bezoekgegevens worden niet langer dan een jaar bewaard. De gegevens die je ons hebt verstrekt zodat wij telefonisch contact met jou kunnen opnemen, worden bewaard tot het contact heeft plaatsgevonden.

Beveiliging van de gegevens

Om te voorkomen dat de gegevens van de website verkeerd worden gebruikt, hebben we versleuteling ingeschakeld op onze website. Door middel van versleuteling wordt het gegevensverkeer tussen jou en de webservers onleesbaar gemaakt, zodat buitenstaanders daar geen toegang toe hebben.

Inzage, correctie en verwijdering van gegevens

Op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens heb je het recht om je persoonsgegevens op verzoek in te zien en deze zo nodig aan te passen of te laten verwijderen. Onderaan dit privacy statement staat hoe je contact met ons kunt opnemen. Om je identiteit te controleren vragen wij je om je IP-adres en een kopie van je identiteitskaart of rijbewijs mee te sturen. We raden je sterk aan om daarbij je BSN-nummer en pasfoto onzichtbaar te maken en erbij te zetten dat het om een kopie gaat.

Cookies

Voor het analyseren van het gebruik van onze website en hoe bezoekers op onze website zijn gekomen plaatsen wij analytische cookies op jouw apparaat. Daarvoor maken wij gebruik van Piwik, de meest privacyvriendelijke analysetool die momenteel beschikbaar is. De statistieken die worden gegenereerd met deze cookies gebruiken wij alleen om onze website te verbeteren. De gegevens worden niet met derden gedeeld.

Omdat de impact van deze analytische cookies op je privacy zeer beperkt is (zie hieronder voor de privacybeschermende maatregelen die we hebben getroffen), hoef je hiervoor geen toestemming te geven en kun je profiteren van de voordelen van deze cookies.

We verzamelen via de cookies de volgende gegevens:

  • IP-adres
  • User agents (gebruikte browser, besturingssysteem, taalinstellingen, soort apparaat, etc.)
  • Bezochte pagina’s en tijdstip waarop deze zijn bezocht
  • Gebruikte links om op onze website te komen
  • Gebruikte links op onze website die verwijzen naar externe websites
  • Gedownloade bestanden
  • Overige gegevens, zoals schermresolutie en de snelheid van de website

Om jouw privacy nog beter te beschermen hebben we een aantal gegevens afgeschermd. We hebben de volgende privacybeschermende maatregelen genomen:

  1. De laatste twee octetten van elk IP-adres zijn geanonimiseerd (we zien dus alleen het volgende: 192.168.xxx.xxx).
  2. Logbestanden worden niet langer bewaard dan 120 dagen.
  3. We ondersteunen Do Not Track.
  4. Tracking cookies zijn uitgeschakeld, zodat we je niet volgen als je naar andere websites gaat.

Als je liever niet wilt dat we cookies op je apparaat plaatsen, dan raden we je aan om de Do Not Track-functie (‘websites vragen niet te volgen’) in je browser aan te zetten. Piwik zal je dan niet volgen en geen cookies plaatsen. Voor meer informatie over Do Not Track en hoe je dit aan kunt zetten in je browser, zie de website van: All About Do Not Track.

Wijziging privacy statement

Wij kunnen ons privacy statement wijzigen. Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website. Oudere versies van ons privacy statement zullen in ons archief worden opgeslagen. Stuur ons een e-mail als je deze wilt raadplegen.

Onze contactgegevens

Vragen over dit privacy statement of over onze diensten kunnen worden gericht aan info@privacycompany.eu. Per post zijn we als volgt te bereiken: Privacy Company B.V. Prinses Catharina-Amaliastraat 5 2496 XD Den Haag. Telefonisch zijn wij bereikbaar op het nummer: 070-8209690