Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Twitter en LinkedIn

Blogposts met de tag persoonsgegevens

We hebben allemaal recht op privacy, maar een beetje minder als er een journalist langskomt. Dat is lastig te verteren als je eigenaar bent van meerdere huizen en je door…

De AVG staat centraal in het werk van ons team. Dit betekent dat we er iedere dag mee werken, de teksten analyseren, de verplichtingen willen doorgronden en deze met name…

Sinds de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei is, net als onder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), een legitieme grondslag vereist voor de verwerking van persoonsgegevens.…

We hebben vaak de neiging om datalekken en andere privacyproblemen te associëren met kwetsbare systemen en grote hacks, maar in de praktijk vormen mensen het grootste privacyrisico. In een rapport…

De gegevensbeschermingseffectbeoordeling Een gegevensbeschermingseffectbeoordeling is een proces dat is bedoeld om de verwerking van persoonsgegevens te beschrijven, de noodzaak ervan te beoordelen en de daaraan verbonden risico's te helpen beheren.…

In de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt Privacy by Design (PbD) expliciet vereist bij het verwerken van persoonsgegevens. Dit betekent dat organisaties bij de inzet en ontwikkeling van (nieuwe) producten…

Het verwerken van persoonsgegevens is lang niet altijd iets wat je als verwerkingsverantwoordelijke alleen doet. Vaak worden andere partijen of dienstverleners ingeschakeld om persoonsgegevens in opdracht van de verantwoordelijke partij…

In de blogreeks "De 7 grootste misverstanden over de AVG" rekenen we af met de 7 meest gehoorde misverstanden. Een van de kernbegrippen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming…

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG vervangt de privacyrichtlijn en zorgt er voor dat de privacyregels door de gehele EU nagenoeg hetzelfde…

In het kader van de Alert Online campagne geef ik in deze blogpost 7 tips voor digitaal veilig handelen. Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming, of privacyverordening, is het van belang…