Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Twitter en LinkedIn

Blogposts met de tag privacyverordening

In het kader van de Alert Online campagne geef ik in deze blogpost 7 tips voor digitaal veilig handelen. Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming, of privacyverordening, is het van belang…

In de privacyverklaring communiceer je over hoe jouw organisatie omgaat met privacy. Op grond van de wet ben je verplicht duidelijk en begrijpelijk te informeren over een aantal zaken. In…

Met het bekend worden van de Rijksbegroting op Prinsjesdag 2017 werd ook duidelijk dat de Autoriteit Persoonsgegevens fors meer budget gaat krijgen. Het komende jaar krijgt de AP al 5…

Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt is het onder de aankomende privacyverordening vaak verplicht om een verwerkingsregister bij te houden (ook wel registerplicht). Een misverstand dat is ontstaan is dat…

Deze vijfde blogpost in de reeks over de rechten van betrokkenen gaat over het recht op beperking van de verwerking. Dit is een nieuw recht onder de privacyverordening en houdt…

In deze blogpost staan wederom rechten van betrokkenen centraal. Ik bespreek dit keer het recht op overdraagbaarheid van gegevens, oftewel dataportabiliteit, en het recht op vergetelheid, beter bekend als ‘the…

Onder de Wet bescherming persoonsgegevens hebben betrokkenen verschillende rechten. De privacyverordening heeft een aantal van deze rechten aangescherpt en nieuwe rechten toegevoegd, waar organisaties rekening mee moeten houden. In een…

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, of privacyverordening, beschrijft een aantal rollen in het proces van gegevensverwerking, waaronder de rol van Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG). De FG wordt ook wel Data…

Dit is de laatste post in de reeks over doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen. In eerdere edities werden adequaatheidsbesluiten, het Privacy Shield en modelcontracten besproken. Deze blogpost gaat in…

In de blogreeks over de doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen dit keer aandacht voor de standaard modelcontracten. In eerdere edities werd al uiteengezet hoe de adequaatheidsbesluiten kunnen helpen voor…