Technisch Privacy Onderzoeker

Over Privacy Company

Privacy Company houdt zich bezig met privacy, in de breedste zin van het woord. Onder het motto Making Data Protection Easy biedt Privacy Company advies, training en software om aan een privacyvriendelijke en veilige organisatiecultuur te bouwen. Ons team van ervaren adviseurs helpt organisaties snel en met een toonaangevende kwaliteit om compliant te worden en blijven met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Meer over Privacy Company is onder andere te horen in deze podcast.


Vanuit onze kantoren in Den Haag en Berlijn adviseren wij bedrijven en overheden, verzorgen trainingen, ontwikkelen privacy tools en voeren implementatietrajecten uit. Ons team bestaat inmiddels uit 25 leuke collega’s. Wij onderscheiden ons door de focus op kwaliteit en wij geloven in een praktische en klantgerichte aanpak. Kortom, een bedrijf met duidelijke doelstellingen en ambities voor de toekomst.


Privacy Company voert veel Data Protection Impact Assesments (DPIA’s) uit. Ze onderscheidt zich door niet alleen naar de juridische situatie te kijken, maar ook uitgebreid de daadwerkelijke technische gegevens te toetsen. De onderzoeken halen regelmatig nationale en internationale media.

Wat ga je doen?

Als technisch onderzoeker bij Privacy Company werk je mee aan de technische analyses binnen de DPIA’s. Dit doe je in samenwerking met zeer ervaren experts. De DPIA’s zijn diepgravende onderzoeken en zien vaak op veelgebruikte software pakketten zoals Microsoft Office. Je werkt mee bij het opzetten en uitvoeren van testscenario’s en het analyseren van de uitkomsten van de tests. De tests vinden plaats op verschillende technische platformen. De uitkomsten vragen dus om goede analytische skills.

Kortom, een uitdagende functie met groeimogelijkheden!

Wie zoeken wij?

We zijn opzoek naar een nieuwe collega met dezelfde passie voor privacy als wij. Daarnaast heb je:

  • Creativiteit en de denkwijze van een (ethische) hacker;
  • Technische kennis over Microsoft Windows, MacOS, browsers, Android, iOS;
  • Kennis van hackingtools zoals Frida en Mitmproxy en netwerk analysetools zoals Wireshark;
  • Data-analyse vaardigheden om testresultaten te doorgronden met bijvoorbeeld SQL of Python-scripting;
  • Tot 3 jaar (relevante) werkervaring.

Daarbij ben je in staat technische bevindingen helder uit te leggen en wil je je graag verder wil verdiepen in zowel de juridische, technische als organisatorische kant van privacy. Nieuwsgierigheid is één van de zaken die jou typeert. Je leert graag nieuwe dingen en je weet complexe zaken duidelijk en klantvriendelijk uit te leggen. Je bent een aanpakker en in staat om gestructureerd te werken.

Wat bieden we jou?

Privacy Company is een jong bedrijf met ambitieuze groeidoelstellingen. Bij Privacy Company heerst er een informele bedrijfscultuur waarin flexibele werkuren worden toegepast. Op dit moment werken we vanuit huis via Teams. Ons kantoor in Den Haag is perfect te bereiken met het openbaar vervoer en uiteraard zijn onze arbeidsvoorwaarden prima.

Past deze functie bij jou?

Neem voor meer informatie contact op met Beatrix ten Bosch via 070-820 9690 of stuur meteen je sollicitatie (cv en korte motivatiebrief) naar info@privacycompany.nl.

We maken graag kennis met je!

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Laat het ons weten.

Vacature Privacy Company; ethische hacker; hackingtools; Frida; Mitmproxy; netwerk analysetools; Wireshark; SQL; Python-scripting