Vacature: Commerciële Privacy Adviseur

Ben jij de commerciële collega die wij zoeken? Heb jij passie voor privacy en wil je werken bij een groeiende start-up? Dan zijn we op zoek naar jou!

Over Privacy Company

Privacy Company houdt zich bezig met privacy, in de breedste zin van het woord. Vanuit ons kantoor in Den Haag en door heel Nederland adviseren wij bedrijven en overheden, verzorgen trainingen, ontwikkelen privacy tools en voeren implementatietrajecten uit. Ons team bestaat inmiddels uit 14 mensen. Met ons nieuwe privacywetgeving boek, de Superhero Edition V2.0, geven we je inzicht in de belangrijkste wettelijke bepalingen omtrent privacy en onze aanpak.

Naast het aanpakken van juridische risico’s en boetedreigingen, richten wij ons op het ontwikkelen van tools om het verbeteren van processen, diensten of producten mogelijk te maken. Wij onderscheiden ons met een sterke focus op kwaliteit en geloven in een praktische en klantgerichte aanpak. Ons team bestaat uit enthousiaste professionals die vanuit hun passie werken aan praktische privacy oplossingen.

Over de functie

Als commerciële adviseur binnen Privacy Company krijg je veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Je werkt nauw en vaak samen met collega’s en klanten aan uitdagende en complexe privacy en compliance vraagstukken en aan marketing en sales-activiteiten. Je maakt risicoanalyses, adviseert directies over privacybeleid, voert implementatietrajecten uit en/of richt processen in.

Met je kennis van processen en beleid ben je in staat de uitdagingen van organisaties te begrijpen en duiden. Op deze wijze vorm je de link tussen de technische, beleidsmatige en juridische aspecten van privacy binnen organisaties. Daarnaast werk je mee aan het opstellen van trainingsmaterialen en geef je trainingen, presentaties en sessies op verschillende privacy gebieden.

Naast je inhoudelijke taken ben jij ook mede verantwoordelijk voor het opvolgen van leads, onderhouden van klantrelaties, deelnemen aan beurzen en congressen, opstellen van offertes en het schrijven van blogposts/artikelen. Een brede en uitdagende functie!

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een commerciële adviseur met passie voor of affiniteit met privacy. Daarnaast heb je:

 • Succesvol een WO opleiding afgerond (bijv. IT-recht of bestuurskunde)
 • 3 tot 5 jaar werkervaring op het gebied van privacy (ben je student? Bekijk onze stagemogelijkheden!)
 • Ervaring met het adviseren van organisaties en het managen van processen
 • Ervaring binnen een dienstverlenende organisatie
 • Ervaring met het uitvoeren en bedenken van sales- en/of marketingactiviteiten
 • Je hebt commercieel inzicht, ziet kansen en je kunt goed luisteren naar de wensen van een potentiële klant
 • Je treedt graag op de voorgrond en vindt het leuk om met mensen in gesprek te gaan
 • Verder ben je nieuwsgierig, pragmatisch, breed geïnteresseerd en weet je complexe zaken duidelijk en klantvriendelijk uit te leggen
 • Je bent een echte teamspeler die zich thuis voelt in een dynamische omgeving en zich graag verder wil verdiepen in zowel de juridische, technische als organisatorische kant van privacy
 • Minimaal 4 dagen per week beschikbaar
 • Verder ben je enthousiast en communicatief sterk op verschillende niveaus en beheers je de Nederlandse én Engelse taal uitstekend
 • Affiniteit met data governance is een pré
 • Een CIPM certificering of aantoonbare kennis over informatiebeveiliging en informatiebeveiligingsstandaarden (zoals ISO 27001) is een pré.

De startup eigenschap van Privacy Company vraagt om flexibiliteit, behulpzaamheid, initiatief nemen en geen 9 tot 5 mentaliteit. Tot slot voel jij je thuis in een omgeving waarin hard gewerkt wordt met elkaar en voor elkaar en waarin plezier in je werk belangrijk is.

Wat bieden we jou?

Privacy Company is een jong bedrijf met ambitieuze groeidoelstellingen. Eigenschappen die een professionele, interessante en dynamische werkomgeving maken. We hechten niet alleen veel waarde aan het opleiden van onze eigen mensen, maar ook aan eigen initiatief en ondernemerschap. Bij Privacy Company heerst er een informele bedrijfscultuur waarin flexibele werkuren worden toegepast. Ons kantoor in Den Haag is perfect te bereiken met het openbaar vervoer en uiteraard zijn onze arbeidsvoorwaarden prima!

Past deze functie bij jou?

Stuur dan direct je sollicitatie (cv en korte motivatiebrief) naar Beatrix ten Bosch, recruiter, info@privacycompany.eu, onder vermelding van ‘commerciële privacy adviseur’. Wil je eerst meer informatie over ons of over de functie neem dan contact op met Beatrix ten Bosch via 06-142 914 25.

We maken graag kennis met je!

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.