Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Twitter en LinkedIn

Vacature adviseur 'Functionaris voor de Gegevensbescherming'

Over Privacy Company

Privacy Company houdt zich bezig met privacy, in de breedste zin van het woord. Ons team bestaat uit 30 enthousiaste professionals die vanuit hun passie werken aan praktische privacy oplossingen. Naast het ondersteunen bij het bereiken van privacy compliance, zijn we bezig met het ontwikkelen van privacy tooling om het verbeteren van processen, diensten of producten mogelijk te maken. Wij onderscheiden ons door de focus te leggen op kwaliteit en geloven in een praktische en klantgerichte aanpak. Kortom, een bedrijf met duidelijke doelstellingen en ambities voor de toekomst.

Over de functie

Wij zoeken een collega die de positie van functionaris voor de gegevensbescherming (FG) voor onze klanten wil vervullen. De functionaris voor de gegevensbescherming (FG) is een belangrijke rol in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hij/zij is de interne controleur, adviseur en externe contactpersoon voor de toezichthouder. Als FG krijg je dus veel verantwoordelijkheid. Je werkt nauw en vaak samen met collega’s en klanten aan uitdagende en complexe privacy en compliance vraagstukken. Als FG voer je de controle op de naleving van de privacywetgeving uit, vergroot je privacybewustzijn, adviseer je over rechtmatigheid van verwerkingen, beoordeel je PIA’s en treedt je op als contactpersoon richting de Autoriteit Persoonsgegevens.

Met je ruime kennis van processen en beleid ben je in staat de uitdagingen van organisaties te begrijpen en duiden. Op deze wijze vorm je de link tussen de technische, beleidsmatige en juridische aspecten van privacy binnen organisaties. Ook ben je in staat om je kennis te delen met collega’s en klanten op een coachende manier. Je maakt onderdeel uit van ons team van privacy adviseurs.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige adviseur met passie voor of affiniteit met privacy.
Daarnaast heb je:

 • Succesvol een WO opleiding afgerond (bijv. IT-recht of bestuurskunde)
 • Minimaal 7 jaar werkervaring op het gebied van privacy en ervaring met het adviseren van organisaties en het managen van processen
 • Kennis van nationale en Europese privacywet- en regelgeving voor gegevensbescherming;
 • Begrip van IT en informatiebeveiliging;
 • Vaardigheden om binnen de organisatie van de klant een cultuur van gegevensbescherming te ontwikkelen.

Verder ben je:

 • Nieuwsgierig, pragmatisch, breed geïnteresseerd en weet je complexe zaken duidelijk en klantvriendelijk uit te leggen
 • Een echte teamspeler die zich thuis voelt in een dynamische omgeving. De startup omgeving van Privacy Company vraagt om flexibiliteit, behulpzaamheid, initiatief nemen en geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Iemand die zich graag verder wil verdiepen in zowel de juridische, technische als organisatorische kant van privacy.
 • Kennis van data governance en/of informatiebeveiligingsstandaarden (zoals ISO 27001) zijn een pre
 • Minimaal 4 dagen per week beschikbaar
 • Communicatief sterk op verschillende niveaus en beheers je de Nederlandse én Engelse taal uitstekend
 • Tot slot voel jij je thuis in een omgeving waarin hard gewerkt wordt met elkaar en voor elkaar en waarin plezier in je werk belangrijk is.
  Voel jij je aangesproken?

Wat bieden we jou?

Privacy Company is een jong bedrijf met ambitieuze groeidoelstellingen. Eigenschappen die een professionele, interessante en dynamische werkomgeving maken, waarin veel ruimte is voor ontwikkeling. Eigen initiatief en ondernemerschap worden gewaardeerd. Bij Privacy Company heerst er een informele bedrijfscultuur waarin flexibele werkuren worden toegepast. Ons kantoor in Den Haag is perfect te bereiken met het openbaar vervoer en uiteraard zijn onze arbeidsvoorwaarden prima!
Past deze functie bij jou?

Stuur dan direct je sollicitatie (cv en korte motivatiebrief) naar recruiter Beatrix ten Bosch via info@privacycompany.eu, onder vermelding van ‘functionaris voor de gegevensbescherming'. Wil je eerst meer informatie over ons of over de functie neem dan contact op met Beatrix ten Bosch via 070-8209690.
We maken graag kennis met je!

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.