DPIA expert - webinar

DPIA expert - webinar

Steeds vaker voeren organisaties een data protection impact assessment (DPIA) uit. Dit is ook verklaarbaar als je bedenkt dat gegevensverwerkingen steeds complexer worden door o.m. de inzet van meer en meer innovatieve en geavanceerde technieken. Door het uitvoeren van een DPIA breng je gestructureerd de gegevensverwerkingen in kaart, waarna je de (hoge) privacy risico’s voor de betrokkenen én de maatregelen om de risico’s te beperken kan bepalen. Deze exercitie wordt veelal uitgevoerd op basis van de aanwezige (juridische) documentatie, kennis van de functioneel beheerder, interviews met overige gebruikers en input van de leverancier.
Maar is alles ook zoals het lijkt? Komen de instellingen van de systemen overeen met de documentatie? Zijn de juiste kwalificaties vastgesteld of blijkt de leverancier toch verwerkingverantwoordelijke in plaats van verwerker. Om dit met zekerheid te kunnen vaststellen is vaak ook technisch onderzoek noodzakelijk. Dit vergt een andere aanpak en expertise. Hoe wij dat doen vertellen wij je graag meer over. Graag delen wij met jou onze praktijk ervaring en geven wij tips hoe je een combinatie van juridisch- en technisch onderzoek kan aanpakken.

Het programma van de webinar duurt 2 uur. De volgende onderwerpen staan op de agenda:

De webinar wordt verzorgd via Microsoft Teams. Een camera en/of microfoon is niet perse noodzakelijk. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

We starten op donderdag 8 oktober vanaf 15:30 uur. Hopelijk zien we je dan!

DPIA expert training; Privacy Company; webinar
Data
7 april 2022
Niveau
Beginner
Intermediate
Gevorderd
Tijdsduur
2 uur
4 uur
1 dag
2 dagen
Locatie
Online
Prijs
€185 ex btw per persoon
Vorm
Open inschrijving