Masterclass DPIA Expert

Masterclass DPIA Expert

Steeds vaker voeren organisaties een data protection impact assessment (DPIA) uit. Dit is ook verklaarbaar als je bedenkt dat gegevensverwerkingen steeds complexer worden door o.m. de inzet van meer en meer innovatieve en geavanceerde technieken. Door het uitvoeren van een DPIA breng je gestructureerd de gegevensverwerkingen in kaart, waarna je de (hoge) privacy risico’s voor de betrokkenen én de maatregelen om de risico’s te beperken kan bepalen. Deze exercitie wordt veelal uitgevoerd op basis van de aanwezige (juridische) documentatie, kennis van de functioneel beheerder, interviews met overige gebruikers en input van de leverancier.

Maar is alles ook zoals het lijkt? Komen de instellingen van de systemen overeen met de documentatie? Zijn de juiste kwalificaties vastgesteld of blijkt de leverancier toch verwerkingsverantwoordelijke in plaats van verwerker. Om dit met zekerheid te kunnen vaststellen is vaak ook technisch onderzoek noodzakelijk of moet je tenminste een goed beeld krijgen van wat er technisch gebeurt. Dit vergt een andere aanpak en expertise. Hoe wij dat doen, daar vertellen wij je graag meer over. Graag delen wij met jou onze praktijk ervaring en geven wij tips hoe je een combinatie van juridisch- en technisch onderzoek kan aanpakken.

 

De volgende onderwerpen staan op de agenda:

1. Theoretisch kader

2. Toegevoegde waarde van juridisch en technische analyse

3. Learnings uit onze eigen praktijk

4. Tips&tricks

Uiteraard is er ruimte voor vragen!

Aan het eind van deze masterclass:

1.  Heb je handvatten om te bepalen wanneer je technisch onderzoek wilt toevoegen in de uitvoering van een DPIA

2. Weet je op welke verschillende manieren je dit kunt doen

3. Weet je hoe je technische bevindingen juridisch moet duiden

4. Weet je welke maatregelen of vervolgacties je kunt inzetten om risico’s te mitigeren

Schrijf je nu in om verzekerd te zijn van een plek voor onze masterclass op donderdag 21 oktober. Middels onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de masterclass.

De masterclass start op donderdag 21 oktober van 15:30 tot 17:30 uur en wordt gegeven door Arnold Roosendaal. Dit jaar is de masterclass DPIA Expert ingericht voor de ervaren privacy officer,-adviseur,-jurist en FG.

Je kunt de masterclass online volgen via Microsoft Teams. Een camera en/of microfoon is niet perse noodzakelijk.

Tot gauw!

DPIA expert masterclass; Privacy Company;
Data
Nog geen datum vastgesteld - geef uw interesse op via het contactformulier.
Niveau
Beginner
Intermediate
Gevorderd
Tijdsduur
2,5 uur
4 uur
1 dag
2 dagen
Locatie
Online via Microsoft Teams
Prijs
2,5 uur
4 uur
1 dag
€185 ex btw per persoon
Vorm
Open inschrijving